even voorstellen

over mij

Gespecialiseerd in

Next-Level Ondernemen

Samen bouwen we meer dan alleen geweldige bedrijven; we creëren een beweging van benijdenswaardige ondernemers die de wereld beter maken.

Vanuit mijn bedrijf vanReincke streef ik ernaar een transformerende kracht te zijn voor ondernemers. Door je te bevrijden uit de verstikkende waan van de dag en je aan te moedigen om groter te denken … zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Om je te helpen uit je comfortzone te treden, de juiste keuzes te maken en grip te krijgen op de 4 krachten die het succes van je bedrijf bepalen. 

Business Designer

Als Business Designer zorg ik dat je bedrijf niet alleen winst maakt, maar ook een unieke waardepropositie heeft. Door design thinking en slimme bedrijfsstrategieën in de mix te gooien om creatieve oplossingen te bedenken waar jouw klant centraal staat. Het resultaat is een bedrijfsmodel dat past bij wat jouw klanten nodig hebben en je bedrijf een voorsprong geeft op de rest.

Coach

Als coach inspireer en adviseer ik ondernemers in hun persoonlijke ontwikkeling en de groei van hun bedrijf. Als kind uit ondernemersfamilies zit het ondernemerschap in mijn genen. Mijn ondernemerscompetenties heb ik opgebouwd tijdens mijn veelzijdige carrière zoals omgaan met werkdruk, doorzettingsvermogen, je business uitbouwen vanuit je waarden en drijfveren, financieel inzicht, digitalisering, marketing en e-commerce. 

Pionier

Als pionier zoek ik voortdurend naar nieuwe wegen en ideeën om zakelijke groei en succes te stimuleren, en inspireer ik anderen om buiten hun comfortzone te treden en met innovatieve oplossingen te komen.

100+

Samengewerkt met meer dan 100 grote en kleine mkb bedrijven, B2B en B2C.

30+

Meer dan 30 jaar veelzijdige ervaring met profit- en non-profit organisaties.

10+

Sinds 2012 actief met advies & consultancy bij vanReincke en tussendoor een aantal start-ups.

15+

Sinds 2005 ervaring als internet- en marketing strateeg in B2B en B2C, profit- en non-profit.

5+

Ruim 5 jaar ervaring als sales- en accountmanager van complexe internationale projecten.

4+

Meerdere bedrijven opgericht, voor en achter de schermen. Ook faillissement meegemaakt.

Kennis

Marketing & Sales
Business Design
Business- & verdienmodellen
Procesinrichting
Projectmanagement
Financieel & administratie
E-commerce & online marketing
Coaching
DISC / MBTI / Enneagram

Ervaring

Sinds jaren 90 actief in het bedrijfsleven. Als inkoop-, project- en senior accountmanager, lid van MT's, financieel brein achter praktijk voor fysiotherapie, internet strateeg, consultant en ondernemer. 15+ jaar de wereld over gereisd tijdens mijn carrière in de stressvolle standbouw en evenementenwereld.

Privé

In mijn vrije tijd zit ik graag op de mountainbike, luister muziek, lees een (e-)boek of ben bezig met de styling van mijn huis of tuin. In de winter is de skivakantie met het hele gezin een belangrijke traditie en in de zomer bijtanken en op ontdekkingstocht in een lekker warm klimaat.

Even voorstellen ...

Geboren ondernemer

Reincke spreekt uit eigen ervaring. Door een turbulente jeugd stond ze al snel op eigen benen. Met haar ouders woonde ze op verschillende plekken in de wereld. Toen ze op 10-jarige leeftijd vanuit Zuid-Afrika met de oma van een bevriend stel terug naar Nederland ging, zorgde Reincke voor haar in plaats van andersom. Initiatief nemen, dingen aanpakken, hard werken; dat zag ze ook bij haar eigen ouders. Haar moeder had een succesvolle kapsalon, haar vader kocht op latere leeftijd een bouwbedrijf. Ooms en tantes hadden bedrijven in de glastuinbouw en horeca.

Mede daardoor voelt ze zich een geboren ondernemer. Maar dat vertaalde zich niet meteen in het runnen van een eigen bedrijf. Er gingen vele banen en dito functies aan vooraf. Zo werkte ze meer dan tien jaar voor Hoynck International, een groot bedrijf dat zich bezighoudt met internationale standbouw en evenementen, was ze internet- en e-commercestrateeg bij Present Media en ontplooide ze haar creativiteit bij een reclamebureau.

Ook was ze medeoprichter van verschillende startups. Met haar zoon startte ze bijvoorbeeld de IRL Gaming Society, een gedurfd concept waarbij mensen in real life spelletjes spelen. En eerder al was ze een van de oprichters van Yeppar, waarmee ‘alle leuke, aparte winkels in Nederland beter vindbaar worden’.

Levenslessen

De rode draad van haar werkende leven is dat ze elke paar jaar iets nieuws wilde proberen. “Want als ik eenmaal iets kan, vind ik het saai worden.” Door die vele overstappen kent en beheerst Reincke inmiddels alle facetten van het ondernemerschap. Dat gaat van marketing tot projectmanagement en van sales tot strategie en alles er tussenin. Ze kan vooral bogen op veel financiële kennis en kennis van automatisering, internet marketing en e-commerce.

Tegenslagen waren er genoeg … ook op financieel gebied. Ze kende zware tijden met haar gezin, toen het bedrijf van haar man met grote tegenslag te maken kreeg en ze op de rand van faillissement balanceerden. Maar met veel creativiteit, doorzettingsvermogen en door niet bij de pakken neer te gaan zitten, wist de onderneemster het tij te keren.

Pas in 2012 besloot ze: nu is het tijd voor mìjn droom. Al die jaren deed ze een stap terug ten faveure van de droom van anderen. Ze liet zich (af)leiden door de waan van de dag. “Het heeft altijd geknaagd dat ik niet eerder voor mezelf ben begonnen. Je laat het schieten, de dromen vervagen, je kiest voor zekerheid, voelt je toch verantwoordelijk voor je gezin en kinderen. Ik zou willen dat iemand me er eerder op had gewezen hoe belangrijk het is je eigen dromen na te jagen.

Ik heb veel te veel kostbare tijd verspild. Tijd die ik nooit meer terug kan krijgen. Maar wat mij betreft is het nooit te laat om te doen wat je het liefste doet!”

Alles komt samen

Al haar ervaring en geleerde lessen komen nu samen in haar bedrijven vanReincke | Business Design & Coaching en Heroes in Business. Met beide bedrijven helpt ze ondernemers om grip te krijgen op het succesverhaal van hun bedrijf.

Vanuit vanReincke doet ze dat naar eigen zeggen door  ‘als kennisbron, vertrouwenspersoon en mentor naast de ondernemer te staan en ze te helpen los te komen uit de waan van de dag.’ “Te veel ondernemers zijn niet echt bezig met hun toekomst, meestal omdat ze zich laten leven door de waan van de dag. Het risico daarvan is alleen dat hun bedrijf en persoonlijke situatie aan het toeval zijn overgeleverd.”

Vanuit Heroes in Business doet ze dat met een Next-Level Business Platform waar ondernemers makkelijk relaties, kennis en ervaring kunnen delen.

Yolanda is er zeker van dat aan deze episode nog lang geen einde komt. “Hier kan ik zo verschrikkelijk veel in kwijt. Elk bedrijf is anders en vraagt van mij dat ik situaties en problemen snel kan doorgronden. Ook is elke ondernemer anders; denk aan een ander karakter, andere achtergrond, andere interesses en andere overtuigingen.

Mijn jarenlange verdieping in psychologie helpt mij enorm om mensen te begrijpen en daar goed in te kunnen schakelen. Ik snap waarom mensen zijn wie ze zijn en doen wat ze doen … juist doordat ik zelf veel heb meegemaakt.”

Toegewijd & loyaal

Reincke woont samen met haar vriend Hans. Samen hebben ze een samengesteld gezin, twee volwassen dochters en twee volwassen zonen. De onderneemster laadt de batterij op door te mountainbiken. Verder houdt ze erg van verre reizen. Ze zwom ooit met walvishaaien; een van de meest indrukwekkende ervaringen in haar leven. 

Dichterbij huis staat ze graag op de latten. “De skivakantie met de hele familie is echt een jaarlijkse traditie. Dat is heel gaaf.” Ten slotte leest Reincke graag boeken, in alle soorten en maten. Dat gaat van studieboeken tot historische romans.

Ook is ze in haar vrije tijd onbezoldigd bestuurslid van Het Momentum, een vrijwilligersorganisatie voor mensen met dementie die in verpleeghuizen wonen.  En verder helpt ze nog een paar andere goede doelen met diverse marketing- en fondsenwervingsactiviteiten en als hobby bouwt ze soms websites en andere digitale toepassingen.

Terugbelverzoek

Goed bezig!;) Want ik wil ook graag met jóu kennismaken ...

Laat je gegevens achter en ik bel je binnen 48 uur om even kort kennis te maken en (eventeel) een vervolgafspraak te plannen. 

Hé, wacht even!
Laat deze kans niet aan je neus voorbij gaan en ontvang automatisch Brainwaves in je mailbox ...